събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДЖОРДЖ СОРОС: НА ПРАГА СМЕ НА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА

      Американският милиардер Джордж Сорос допуска възможността за Трета световна война, която ще започне заради противоборството между Китай и САЩ, съобщава Market Watch.

      Тази хипотеза може да се превърне в реалност, ако Китайската народна република /КНР/, насочи своята икономика към вътрешните си нужди и се откаже от експорта. В такъв случай китайските управници ще съдействат за развитието на външен конфликт, за да задържат властта в страната.

      „Ако се стигне до сблъсък между Китай и военен съюзник на САЩ – например Япония, без преувеличение може да твърдим, че ще се окажем на прага на Трета световна война”, цитира думите на милиардера изданието.

      Според него, за да избегнат конфликта, САЩ ще трябва да започнат да правят отстъпки на Пекин – като, да речем, да включат юана във валутната кошница на МВФ, въпреки че той може да се превърне в силен конкурент на долара.

      Бизнесменът отбеляза още, че на Китай и САЩ ще им бъде трудно да стигнат до споразумение, но алтернативата „война” е „крайно неприятна”. В противен случай Пекин и Москва могат да сключат политически и военен съюз, насочен срещу Америка, убеден е милиардерът.

      По-рано милиардерът заяви, че възнамерява да вложи 1 млрд. долара в икономиката на Украйна и в частност – в селското стопанство или инфраструктурата. Както писаха руски медии, Сорос смята, че финансовата поддръжка за тази страна ще осигури икономическото й процъфтяване, което ще е от полза за ЕС. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ