събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДЖИХАДИСТИ ЕКЗЕКУТИРАХА 200 ДУШИ В ПАЛМИРА

      Джихадисти от „Ислямска държава“ екзекутираха около 200 души в района на сирийската столица. Сред убитите има и цивилни, предаде неправителствената организация „Сирийски център за наблюдение на човешките права“, цитирана от Франс прес.

      От центъра потвърдиха информацията и казаха, че има доказателства за това, че от 16 май джихадистите са екзекутирали 67 цивилни, сред които и деца и 150 сирийски военни, които са се намирали в различни райони на провинция Хомс.
      Лидерът на ливанската шиитска групировка Хизбула Хасан Насралла призова за свещен съюз в Близкия изток за борбата срещу „екзистенциалната заплаха“, пред която са изправени от екстремистката групировка, предаде Франс прес.
      Той беше категоричен, че Хизбула се сражава навсякъде в Сирия в подкрепа на сирийската армия.
      Насралла призова всички в Ливан и околностите да поемат отговорност и да се противопоставят на заплахата, която идва от джихадистките сунитски екстремистки групи – такфири. По време на негово изявление той определи тази битка като екзистенциална и заяви, че заплахата, пред която са изправени, застрашава цялото човечество.
      Това, че Хизбула се намеси в Сирия и подкрепи режима в Дамаск може да изостри религиозното напрежение в Ливан, където в момента живеят около 1,1 млн. сирийски бежанци, допълва още АФП.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ