събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОКУРАТУРАТА С ИСКАНЕ: ДЕЛО СРЕЩУ СТАНИШЕВ

      Прокурори поискаха даване на ход на делото срещу бившия лидер на БСП Сергей Станишев. Искането беше внесено вчера в СГС. Настоящият евродепутат застана под прицела на прокуратурата след като имунитетът му беше отнет с решение на Европейския парламент на 11 март.
      Обвиненията в престъпни деяния на лидера на ПЕС бяха повдигнати още през 2010 г. Те се отнасят до това, че в периода 4 ноември 2005 г. – 27 юли 2009 г. Станишев е изгубил седем секретни доклада, три от които на ДАНС. Два от документите с конфиденциалната информация са на МВР, един е на НАТО, а последния – на министъра на отбраната по това време.
      Делото беше спряно от съда на 29 септември миналата година заради имунитета, който експремиерът придоби като евродепутат. Станишев обаче настоя за сваляне на защитата. Последва решение на ЕП, с което имунитетът на социалистът беше свален.
      Сред мотивите на решението, взето от Европарламента е това, че няма причина за съмнения в политически подбуди за повдигнатото обвинение срещу Станишев.
      Делото беше връщано неколкократно заради процесуални нарушения. Дали този път ще бъде даден ход на повдигнатите обвинения пред магистратите, ще бъде ясно след като бъде разгледано искането на прокуратурата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ