петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      80 000 ИРАКСКИ БОЙЦИ В КОНТРААТАКА СРЕЩУ ИД В РАМАДИ

      Над 80 000 иракски доброволци участват в контраатаката с цел освобождение на град Рамади, завзет от екстремистката групировка Ислямска държава. В офанзивата се включиха военни от Ирак, на които съдействаха шиитски и сунитски милиции. Бойците заявиха готовност те да ръководят операцията. По думите на техен говорител освобождението на Рамади от ИД няма да отнеме много време.
      Припомняме, че във вторник правителството в Багдад обяви началото на контраатака срещу терористите в провинцията Анбар. Доброволци съдействат на съвместната операция на иракската армия и полиция. В контранастъплението се включиха шиитски и сунитски милиции.
      ИД превзеха големи части от провинцията Анбар в началото на 2014 година. По-рано този месец джихадистите окупираха столицата й – Рамади. Хиляди избягаха от селището, след като градът беше превзет от радикалната групировка. Терористите учредиха отбранителни позиции в града. Паралелно с това улиците на Рамади запустяха, макар някои магазини да бяха принудително отворени под натиска на екстремистите на ИД. Джихадистите претърсваха за симпатизанти на правителството от врата на врата и изхвърляха телата им в река Ефрат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ