събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИД ЕКЗЕКУТИРА 20 ДУШИ В ПАЛМИРА

      Бойци на „Ислямска държава“ екзекутираха 20 души в древноримския театър в Палмира. Античният град в Сирия беше превзет от джихадистите миналата седмица. Мъжете са били разстреляни публично по обвинение, че са воювали на страната на сирийското правителство. Само за последните няколко дни терористичната групировка е отнела живона на над 200 души. 400 жители пък бяха убити при превземането на града, между които жени и деца.

      Засега джихадистите не са посегнали на античните паметници в Палмира, както сториха с Ирак, унищожавайки безценни артефакти на 3000 години.

      Преди няколко дни камикадзета от „Ислямска държава“убиха 30 иракски военнослужещи при самоубийствена бомбена атака в иракската провинция Анбар, предава CNN. От вчера в провинциите Анбар и Салахедин се водят мащабни сражения след като иракската армия и съюзните й сили започнаха мащабна операция за тяхното освобождаване от „Ислямска държава“.

      Междувременно стана ясно, че терористичната групировка е предприела редица амбициозни проекти за създаването на нова нация, съставена изцяло от мюсюлмани от целия свят, която да се ръководи от шариата.

      Една от инициативите на ИД е, че дава по 1 500 долара на своите бойци, желаещи да създадат семейство, като също им осигурява и безплатен меден месец в столицата на самопровъзгласилия се халифат сирийския град Ракка.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ