събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАВОДНЕНИЯ В РУМЪНИЯ ВЗЕХА ЖЕРТВИ

      Северозападната част на Румъния е под вода. По данни на румънския министър на вътрешните работи Габриел Опря 42 души са били принудени да напуснат домовете си, а 46 къщи са наводнени. 18 румънски общини се борят с прииждащата вода от проливните дъждове. Наводненията вече взеха и жертви, съобщават румънски медии.

      От няколко дни над 800 пожарникари и 13 500 полицаи са мобилизирани, за да помагат на населението . В момента най засегнати са окръзите Марамуреш и Салаж.Там е обявен червен код поради увеличаване на нивото на реките.
      Междувременно стана ясно, че се е увеличил и броят на жертвите от наводненията в щатите Тексас и Оклахома в САЩ. По-рано се съобщаваше за 18 загинали, но те вече са 21.
      В двата щата най-малко 400 къщи са разрушени. Стотици души са евакуирани.
      Властите на двата щата Тексас и Оклахома съобщават за прекъснати далекопроводи, пропаднали мостове, затлачени улици и пътища. Това са най-тежките наводнения, отбелязвани някога в района.
      Президентът Барак Обама е изразил подкрепа и е обещал помощ на бедстващи Тексас след разрушенията, предизвикани от природното бедствие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ