събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      РУСКА БАЗА НА ГРАНИЦАТА НА УКРАЙНА

      Русия е започнала концентрация на войници, балистични ракети и танкова сила в района на Кузмински, на 50 км от границата на Украйна. Танковете и артилерията са с премахнати регистрационни номера. По униформите на военните също няма обозначения, но се смята, че са руски части. Русия категорично отрича своята намеса в кофликта в Източна Украйна.
      Войниците твърдят, че са част от военни учения и нямат нищо общо с кампания в Донбас, където напрежението продължава да расте.
      Военният командир на НАТО генерал Филип Брийдлав сподели съмненията си, че сепаратистите се възползват от влязлото през февруари в сила примирие, за да се прегрупират за нова атака.
      Руското министерството на отбраната няма коментар по въпроса за струпването на военните части.
      Оръжията включват множество ракетни установки „Ураган“, танкове и самоходни оръдия. Това са всички видове оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите.
      Военната техника в базата е близо три пъти повече, отколкото през март тази година.
      В рамките на четири дни са били забелязани четири товарни влака превозващи войници и оръжия, пътуващи към гара в южната част на Русия, като най-малко два от тях са заминали за Кузмински.
      Път, който свързва региона на Кузмински до украинската граница, наскоро е претърпял ремонт подготвящ го за тежкотоварни превозни средства.
      Дестинацията е граничен контролно-пропускателен пункт в съседство с украинската област Луганск, която се намира под контрола на сепаратистите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ