събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      4200 СПАСЕНИ МИГРАНТИ В ИТАЛИЯ

      17 бежанци са били открити мъртви в Средиземно море, а други 4200 са били спасени, опитвайки се да влязат в Европа през Средиземно море, съобщава Би Би Си.

      В Бежанците са пътували с 13 рибарски кораба и 9 надуваеми лодки. Спасили са ги екипажите на военни и товарни плавателни съдове от Германия, Италия, Ирландия, Великобритания и Белгия, и са ги отвели в италиански пристанища.
      От „Асошиейтед прес“ съобщиха, че мигрантите са хора от Сирия и Еритрея, които се се опитвали да избягат от преследванията, войните и бедността в Близкия Изток и Африка.
      Припомняме, че ЕК отправи предложение за въвеждане на 20-хилядна квота на бежанците, разпределена на принцип между страните в ЕС. За разкриването на тези места за мигранти ще бъдат осигурени допълнително 50 милиона евро за тази и следващата година.
      Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви, че миграцията е обща отговорност на всички страни от Общността и всички те са призовани да допринесат за справяне с това „историческо предизвикателство“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ