неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      1-ВИ ЮНИ В МУЗЕЯ НА КУКЛИТЕ

      Музея за кукли отваря врати преди две години и се радва на огромен интерес от малки и големи. Тук посетителите на музея могат да открият 3 000 колекционерски кукли.
      За няколко часа всеки може да пренесе в един приказен свят, скрит измежду малките софийски улици. Създател на музея е Жени Костадинова, която през 2011 г. създава 100 кукли за благотворителна кауза на фондация „Искам бебе“. След успеха на акцията това я вдъхновява да открие арт -къща, където на едно място да бъдат събрани ценни и неподвластни на времето произведения на изкуството. 
      Прекрачвайки прага на музея, можем да открием порцеланови, романтични, от детството, авторски кукли и нещо изключително – колекция от наши традиционни кукли, събирани 50 години.
      Най – старата кукла е от 1830 година. В момента в арт -къщата може да бъде видяна и специална изложба на Петър Еневски с немски порцеланови кукли от 19 -ти век.
      По случай днешния празник много деца посетиха музея, където можеха да направят и собствена кукла.
      Игрите в арт-къща „Куклите“ продължиха през целия ден. Ставайки част от празника , ние също се върнахме за миг в нашето детство. Във времето, когато вярвахме в чудеса и имахме повече надежда, че можем да променим света.
      Честит първи юни на всички деца! 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ