понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      РАЗКАЗЪТ НА ЖЕНАТА, В ЧИЯТО ГЛАВА БЕШЕ ОПРЯН ПИСТОЛЕТ

      Гост в предаването „Тази сутрин“ по БТВ беше продавачката Цвети, в чиято глава семейство крадци опряха пистолет. Жената се противопостави на бруталните крадци от Медковец. Ето разказа за преживяното и то от първо лице.

      Добре съм, оправям се, каза Цвети. Но не успявам да спя след случилото се, започвам да треперя. Опитвам се да бъда силна и случилото се да остане някъде в миналото. Не мога да гледам кадрите, не желая да ги гледам, достатъчно ми е преживяното.

      Тя разказа за събитията през злополучната нощ. Първо мъжът влезе в магазина, взе една бутилка уиски и искаше цял стек цигари, но после се отказа и излезе от магазина, започна Цвети. След половин-един час влезе и жената. Честно казано имах усещането, че мъжът или жената ще крадат, имаха подозрителни физиономии. Поради тази причина оставих стековете с цигари на плота, за да ги виждам.

      Когато двамата отново се върнаха в магазина мъжът ми каза: Давай парите, ще те застрелям. Непрекъснато повтаряше тези думи, докато опираше пистолета в главата ми, добави тя. Беше ме страх за живота ми и то доста. Мъжът само ме държеше, привеждаше главата ми надолу и ме дърпаше към касата. Когато той поиска парите, аз казах, че нямам ключ, а оборота е в управителя, припомни си Цвети. През това време ми мина през ума, че наистина ще ме застреля. Нямам обяснение защо упорствах, в този момент не мислех за близките си, дори не мислех за децата си. По време на обира нямаше клиенти, това се случи около 9:30  часа вечерта, добави още тя.

      Работя в този магазин от три години. Напоследък често се случва да хващам хора да крадат, каза тя в отговор на въпроса на водещия колко често се случват подобни инциденти.

      Трудно ми е да приема, че едно нормално българско семейство ще тръгне да краде.

      Първоначално не направих връзка между мъжа и жената, продължи разказа си за инцидента продавачката. Но той носеше раница и шапка и изглеждаше подозрително. Мислех, че ще открадне споменатата бутилка със скъпо уиски, поради това го държах близо до себе си, когато го маркирах.

      Магазинът разполага с паник-бутон, добави Цвети. Той се намира до касата. Но нямах възможност да го натисна, направих го след като ме пуснаха. В един момент те просто решиха да ме пуснат, аз вдигнах очилата си и натиснах продължително паник-бутона няколко пъти.

      Знам, че двамата имат дете. Предполагам, че и то ще тръгне по техния път. Но смятам, че едно извинение не стига. В момента посещавам психолог, който много ми помогна. Върнах се на работа. Много от клиентите ме прегръщат и казват, че съм силна и са с мен. Все още се страхувам, но вече в магазина има охрана. Искам максимална присъда за Боряна и Рангел.

      В отговор на въпроса на водещия каква е била реакцията на управителя на магазина Цвети каза, че нейните шефове са й казали да даде парите. Тя обаче отвърнала, че човек не знае как ще реагира в такава ситуация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ