понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      ДЖЕБЧИЙКИТЕ ВЪВ ВАРНА С ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ

      Луксозни къщи са стотици хиляди лева се издигат на територията на цял квартал във Варна. Оказва се, че имотите се водят на името на социално слаби варненци, който живеят със средства под минималната работна заплата на месец. Възможно ли е това? Как се калкулират приходите от джебчийство и има ли политически чадър от страна на общината?

      Джебчиите твърдят, че луксозните имоти са изградени със средства от бизнес със строителство, но по документи такива не съществуват. В мащабният „бизнес“ участие вземат и полицейските власти, в ръцете на които мистериозно изчезват важни веществени доказателства. Историята на варненските джебчии разказва Вероника Димитрова.

      Може би г-жа Бачварова все още не е навлязла в работата на МВР и се оставя да я заблуждават. Това заяви проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР в студиото на предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ. Но факт е, че варненската полиция вегетира, а подобни практики са ежедневие. Тоест полицията в морските ни градове и села паразитира върху престъпността.

      Полицаите имат хотели по морето, допълни той. Във Варна има проблеми от 15 години, вътрешната полиция е реорганизирана многократно. Щом започнат важно дело, се оказва, че някои от началниците фигурите в него. Полицаите са изпращани уж в командировка, а след няколко месеца са уволнявани. Такава е практиката.

      За съжаление, цялата държавна машина работи така. Тя дори не работи тя вегетира. Администрацията е толкова голяма, защото си пребивава спокойно, расте.

      Ще ви кажа и още нещо, продължи Радулов. Когато оберат някои полицай, знаят на кого да се обадят и нещата веднага му се връщат. Така стоят нещата и в София, и във Варна.

      От 15 години има проблеми във варненската полиция. Джебчийството и проституцията през лятото по морето не могат да съществуват без протекцията на полицията, заяви категорично Радулов.

      Подобни практики има и в самата структура на полицията. Мои колеги твърдят, че има случаи, при които се заплаща, за да се назначи някого на работа в МВР, добави бившият секретар на МВР.

      У нас МВР изпълнява две функции – социална – взимат си заплатите всеки месец и статистическа – калкулират добре с числата. Това заяви от своя страна другият гост на сутрешния блок по Нова ТВ. Николай Хаджигенов, адвокат.

      Вие не излагате тези хора, те сами се излагат, подчерта той, след репортажа на репортера на телевизията от Варна. Ако полицията си вършеше работата като хората, то това нямаше да се случва. Цялата престъпност у нас се развива под ведрия поглед на родната ни полиция.

      МВР е част от проблема, затова той не може да бъде решен, подчерта още той. Така  е през последните 25 години.

      Въпросът с МВР има само едно решение. То трябва да се закрие и да се изгради наново. У нас няма престъпност, която да не се покрива от някой полицай. Това е цяла верига.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ