петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      КРЕДИТОРИТЕ ДАВАТ ПОСЛЕДЕН ШАНС НА ГЪРЦИЯ

      Европейската централна банка и Международния валутен фонд с финално предложение към Атина. Лидерите на двете институции обсъдиха офертата си към Ципрас и компания с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща в Берлин, предаде Франс прес.
      Петимата лидери излязоха с обща позиция по гръцката криза и дълга на Атина. Работата между тях ще продължи, съобщиха от кабинета на Меркел. Срещата е продължила общо 2 часа и половина. На нея обаче е липсвало основното звено по въпроса – гръцкият премиер Алексис Ципрас. С него контактът е трябвало да се развие по телефона, но връзката му с петимата лидери така и не се е осъществила.
      Преговорите между Атина и нейните кредитори е пред крах. От ЕС и МВФ изискват от Гърция реформи за възстановяване на гръцката икономика, за да деблокират транша от 7,2 млрд. евро помощ, отпускана на страната.
      Ципрас заяви, че исканията на петимата лидери са „абсурдни“ и единственото, което кредиторите правят в момента, е да забавят процеса на преговори, предаде АФП. По негови думи невъзможността за постигане на споразумение не е заради липса на компромиси и отстъпки от гръцка страна, а заради „определени институционални актьори, настояващи да се подчиним на абсурдни предложения“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ