понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      КАКВИ СА ВЕРСИИТЕ ЗА УБИЙСТВОТО НА 16-ГОДИШНИЯ ГЕОРГИ?

      Убиецът на Георги едва ли е психопат. Това заяви Слави Ангелов, криминален журналист и главен редактор на 168 часа. Той е хулиган, който действа емоционално, продължи коментара си той. И ако не бъде разкрит сега, вероятно ще го извърши за втори път.

      За съжаление полицията не разполага с достатъчно информация. Версията се гради върху показания на приятелите на момчето и мястото, на което е станало убийството – до стадиона на противниковия отбор. Но ако се задълбаем малко повече, ще видим, че Георги не е запален фен, затова тази версия е най-вероятно да отпадне. Тази версия беше потвърдена и от Румяна Бачварова, но причината е липсата на достатъчно яснота по случая. Разбира се, тя като вътрешен министър трябва да каже нещо, да отговори на очакванията на обществото. Истината е, че полицията няма достатъчно доказателства по тази версия, това е работна такава, подчерта още Ангелов.

      Аз съм изумена, че по-малко от 24 часа след зверското убийство Бъчварова лансира подобна теза с цялата отговорност, която носи един министър. Знаете, че има случай, в които МВР мълчи с години. Това заяви другият гост на предаването Ели Ваташка, която е председател на Сдружението на българските футболни привърженици. Сутринта преди тя да изплещи това нещо ми казаха, че има убито момче и МВР ще използва тази теза. Аз се намирах в Гърмен. Питам защо се лансира тази теза. Мога да кажа, че феновете не се бият с ножове, един етнос напада с подобни оръжия, добави тя. Аз мога да кажа каквото си искам. МВР отчаяно се нуждае от нова вълна на изстъпления и насилие между футболните клубове.

      Аз също съм против да се лансират версии, ако няма факти. Но знаем през годините какви неща са правили футболните фенове. Те покриват психопрофила на убиеца, заяви от своя страна Ангелов. Хората, които използват нож, са лабилни. В този случай убийството не е планирано. Смятам, че този човек постоянно носи нож. Вероятно първо са били двама души. Има няколко странни неща – няма следи от защита по тялото на убития младеж, затова смятам, че са се познавали с нападателя. Освен това покушението се е случило на оживено място. Това предполага, че убийството не е планирано, станало е изведнъж. Не смятам, че трупът на момчето е преместен. Това е версия, която напълно изключвам, подчерта той.

      Вие медиите лансирате половинчати тези, неистини. Медиите у нас са част от проблема с насилието, а не от неговото решение. Нека подчертаем, че убийство на български мач няма. Това заяви в защита на своята теза Ели Ваташка.

      Директно в студиото на предаването се включи и психиатърът д-р Росанка Венелинова. Тя заяви, че съучениците на Георги са много близки с него. Това е един клас, който много ме учуди, добави тя. Мотивирани, с голяма степен на привързаност между тях. Изключително важно за тях да има възмездие. Затова медиите имат изключително значение. Децата имат нужда от информация за нещата, за да са спокойни. Не мога да коментирам повече, защото всичко, което споделиха с нас учениците е конфиденциално, то остава между нашия екип и тях. Нашата работа е да им помогнем да преодолеят престъплението, подчерта отново тя.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ