петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОСТРАДАЛИТЕ АМЕРИКАНЦИ В АНЕВО СА ОТКАРАНИ В ЧУЖБИНА

      Двамата американци, които пострадаха при взрива на полигона във ВМЗ-Сопот при село Анево са транспортирани в чужбина в сравнително добро състояние. Преди това те бяха приети в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.
      Медиците в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение са стабилизирали състоянието на по-тежко ранения американец, като той продължава лечението си в Германия. Към момента пациентът е изписан на самостоятелно дишане. След операция на сухожилието на десния крак и обработване на рани по краката, другият пострадал чуждестранен гражданин също е изписан от болницата в добро общо състояние. Пострадалите при взрива българи постепенно се стабилизрат. Към момента 29-годишният, приет с рани на двете ръце и рамене се лекува във Втора хирургична клиника на болницата. Другият българин, който е на 25 години, бе опериран от екип съдови хирурзи по повод прекъсната артерия на единия крак. В момента лечението му продължава в Клиниката по съдова хирургия.
      Припомняме, че експлозия на полигона на ВМЗ в село Анево отне живота на американец и рани още четирима души. Инцидентът се случи в края на миналата седмица. На мястото са се извършвали планови експериментални стрелби с гранатомет. Продължава разследването на случая от Окръжната прокуратура в Пловдив.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ