неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      ОПЕРА ПОД ОТКРИТО НЕБЕ

      От днес до 18 юли ще се изиграят 34 представления в парка на Военната академия „Георги Стойков Раковски“, като част от фестивала „Опера в парка“. Събитието се провежда за шеста поредна година и включва в програмата си спектакли за деца и възрастни.

      Патрон на летния фестивал ще бъде кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова. Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2015 г.
      Инициатор на програмата с представления е директора на операта акад. Пламен Карталов.
      Начало на спектаклите тази вечер ще постави операта „Мадам Бътерфлай“ от Пучини. Тя ще се изиграе 3 поредни дни, на 12, 13 и 14 юни с участието на световноизвестния български тенор Камен Чанев.
      Почитателите на класическите изпълнения няма да останат разочаровани и ще могат да се насладят на шедьоврите „Лебедово езеро“, „Кармен“, „Рапсодия в синьо“, „Зорба Гъркът“ и „Жизел“.
      Родители ще могат да намерят развлечение за децата си през лятната ваканция, с любими детски опери и балети, сред които „Хензел и Гретел“, „Червената шапчица“, „Вълшебната флейта“, „Мечо Пух“ и „Пепеляшка“.
      Представлението „Вълшебната флейта“ на 27 юни от 11:00 ч. e благотворително, за лечението на 10-годищния Васил Вълчанов от Пловдив, който страда от рядко заболяване – имунен дефицит, довело до увреждане на белите му дробове.
      Билети ще се продават на касата на Софийска опера и балет, онлайн през сайта на Операта и на мобилната каса на входа на академията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ