събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР Е ДАДЕН НА ПРОКУРОР

      Министерството на туризма е подало сигнал до прокуратурата срещу кмета на Община Несебър Николай Димитров, заради неизпълнени ангажименти.
      Става въпрос за временни незаконни обекти, разположени в курорта „Слънчев бряг“.

      Преместваемите обекти се поставят с разрешение на главния архитект на съответната община. То се издава от общинските съвети след одобрение на предварително предоставена им схема за разположението на обектите. Задачата на общините е да проверяват законни ли са те или не и съответно да бъдат премахнати, съобщи днес в курортния комплекс министърът на туризма Николина Ангелкова

      По думите ѝ всички незаконни обекти трябва да бъдат премахнати независимо на чия територия се намират. Най-много такива постройки има по крайбрежната алея на комплекса „Слънчев бряг“ и постоянно „никнат“ нови, допълни Ангелкова.

      На срещата присъстваха хотелиери от к.к.“Слънчев бряг“, Несебър, Свети Влас, Поморие, Варна, Обзор, Велинград, Благоевград, Смолян и други.

      Заместник-председателят на управителния съвет на „Съюза на собствениците“ – Слънчев бряг и хотелиер Веселин Налбантов заяви, че летният сезон не е много добър, към момента повече от половината хотели са празни. Той сподели, че туристическият бранш изпитва и недостиг на качествени кадри и е нужна незабавна намеса от страна на държавата за решаване на проблема.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ