понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      ОТ АВГУСТ ПО-СТРОГИ МЕРКИ СРЕЩУ КУПУВАНЕТО НА ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ

      Нововъведения ще спират измамите при изпитите за шофьори. От август влизат в сила новите по-строги мерки – заснемане на курсистите, електронно решаване на листовките. За да спрат нарушенията кандидатите ще бъдат снимани по няколко пъти по време на изпита, без да знаят кога.
      След разкритите схеми за купуване на книжки от „Автомобилна администрация“ ще въведат по-строги мерки при провеждането на професионалните изпитите. За да не се допуска явяване с фалшиви документи, от август всички кандидат-шофьори ще бъдат заснемани, докато решават листовките. Само от началото на годината за установени 200 нарушения. За да спрат рокадите занапред ще се правят снимки на кандидатите с таблет по време на изпитите и те ще се сравняват с тази в бъдещата шофьорска книжка.
      Пак от август се въвежда и електронното решаване на листовките. Така предварително маркиране на верните отговори няма да има.
      Според автошколите обаче рокади на кандидати за книжка не могат да стават без участие на изпитващи от ДАИ. Затова те предлагат камери да контролират и изпитващите, а всяка школа, която участва в схеми за купуване на книжки, да остава без лиценз.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ