събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ НОВИ ВАРИАНТИ НА КРЕДИТОРИТЕ

      Преди дългоочакваната среща утре, Гърция е готова да предложи нови варианти на международните кредитори, предаде агенция „Новости“.
      Агенцията се позовава на Алекос Фламбурарис, гръцкият министър по координацията на работата на правителството.
      По-рано Би Би Си цитира изявление на Фламбурарис, в което той изразява увереност, че Европейската централна банка няма да допусне гръцки банки да фалират, тъй като по думите му от това би последвал ефектът на доминото в цяла Европа.

      Припомняме, след неуспешните преговори в четвъртък между Еврогрупата и гръцката страна, председателят на Европейския съвет Доналд Туск насрочи за 22 юни извънредна среща на лидерите на държавите от еврозоната.
      Междувременно се появиха съобщения, че за последната седмица гръцките граждани са изтеглили от банките милиарди евро, тъй като се опасяват от дефолт.
      Гърция, чиято външен дълг е над 240 милиарда евро, преговаря с международните кредитори за нови финансови помощи. Гръцкото правителство обаче засега отказва да се ангажира с необходимите реформи, които биха позволили на страната да излезе от кризата. От своя страна, ЕС и МВФ не са склонни да приемат отпускане на помощи без гаранции за икономическо оздравяване на Гърция.
      Ако не бъде постигнато споразумение до 30 юни, Атина ще бъде изправена пред дефолт.
      Днес стана ясно, че Москва е готова да предостави спешна финансова помощ на Гърция.

      200 000 нашенци, които в момента намират препитанието си в южната ни съседка също ще пострадат при евентуален фалит на страната. Българите заминават за Гърция основно в търсене на по-добро заплащане. То обаче зависи от конкретния регион. Около 450 евро месечно получават нашенците за домашна работа в Солун. По-далеч, но с повече пари, са българите в Атина. Те взимат средно 600 евро. Скоро обаче и тези възможности може да изчезнат.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ