събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЕЗ КОНСЕНСУС ЗА ФИНАНСОВАТА КРИЗА В ГЪРЦИЯ

      Срещата на финансовите министри от Еврозоната е приключила без постигането на решение за Гърция. Очакват се нови преговори в следващите дни, съобщават европейски представители, предаде БГНЕС.
      „Срещата на Еврогрупата приключи. Работата продължава. Институциите (кредиторите от ЕЦБ и МВФ)оценяват предложенията“, заяви финландският финансов министър Александър Стуб.
      В същото време европейският комисар за въпросите на еврото Валдис Домбровски заяви, че се очаква групата да заседава отново тази седмица. „Имаме нужда от сделка в следващите дни“, заяви той.
      Припомняме, че часове преди днешната извънредна среща, международните кредитори на Гърция получиха поредните ѝ предложения, за спасение от изпадане в неплатежоспособност. Предложенията бяха представени вчера.
      Предложенията бяха получени от Жан-Клод Юнкер, Кристин Лагард и от Европейската централна банка. Те бяха определени като добра основа за напредък на срещата на върха на еврозоната, писа Зелмайер в личната си страница в Twitter. От своя страна гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис заяви, че гръцката делегация ще пристигне в Брюксел с идеята за компромис.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ