събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВО ГРЪЦКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗХОД ОТ КРИЗАТА

      Часове преди днешната извънредна среща, международните кредитори на Гърция са получили поредните й предложения, за спасение от изпадане в неплатежоспособност. Предложенията са представени вчера следобед. За момента не са разкрити подробности какво съдържат те.

      Новите предложения бяха получени от Жан-Клод Юнкер, Кристин Лагард и от Европейската централна банка. Те са добра основа за напредък на срещата на върха на еврозоната, пише Зелмайер в личната си страница в Twitter. От своя страна гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис заяви, че гръцката делегация ще пристигне в Брюксел с идеята за компромис, но ще направи такъв, само ако от нея не се изисква да вземе кредити, които да не може да изплати.

      Държавните лидери на страните – членки на ЕС ще разговарят днес с представителите на гръцкото правителство по условията за предоставяне на спасителен транш от 7.2 млрд. евро. Сроковете за сделка „пари срещу реформи“ вече изтичат и гръцките банки ще останат без капитали, ако Атина не получи помощта до 8 дни. В края на месеца Гърция трябва да плати 1.6 млрд. евро на МВФ и няма да получи отсрочка.

      Поредица срещи днес са предвидени в Брюксел с цел предотвратяване на катастрофалния сценарий на излизане на Гърция от еврозоната.
      В 12:00 часа гръцкият премиер Алексис Ципрас ще се срещне с председателя на Европейската комисия, президента на Европейската централна банка Марио Драги, управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум.
      Извънредна среща на върха на Еврогрупата започва в 19:00 днес.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ