петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      450 ЖЕРТВИ НА ГОРЕЩАТА ВЪЛНА В ПАКИСТАН

      Министър председателят на Пакистан призовава за спешни мерки, след като жертвите на горещата вълна настъпила в държавата, стигнаха 450.

      Армията е била мобилизирана, за да създаде пунктове и да съдейства на службите по бедствия. Много от жертвите са предимно възрастни хора или социално слаби семейства. Най-засегнат е южният район, а в болниците е обявено извънредно положение. В град Карачи, температурата е достигнала 45 градуса по Целзий.
      Общо жертвите в града са 450, а други 10 са починали в други части на провинцията Синд.
      Стотици пациенти се лекуват в правителствените болници е съобщил здравния секретар на провинцията.
      В 20-милионния град Карачи има недостиг на електричество, което блокира водопреносната система и оставя огромна част от населението без вода.
      Нуждата от електричество за климатици в болниците съвпада с увеличената употреба на енергия покрай Рамадан. Горещото време не е необичайно през летните месеци в Пакистан, но продължителното прекъсване на енергия влошава положението.
      Лекар от най-голямата болница в Карачи, сподели, че лекуват около 3,000 пациенти от сърдечен удар. Като повече от 200 от тях, за били докарани в болница твърде късно или са починали малко след като са били приети.
      От пакистанската метеорологична служба информираха, че в неделя в югозападния град Турбат, близо до иранската граница, е отчетена температура от 49 градуса по Целзий.
      Преди месец повече от 2,000 души загинаха в Индия, след като страната преживя втората най-смъртоносна гореща вълна в историята си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ