неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЖЕРВИТЕ В ТУНИС И КУВЕЙТ – НАД 50

      Над 50 са общо жертвите след кървавите атентати в Тунис и Кувейт.

      Премиерът на Тунис Хабиб Есид е обявил, че страната затяга мерките за безопасност след атаките, където бяха убити 38 души. Военни ще бъдат изпратени във всички археологически обекти и курорти. В Кувейт днешния ден е обявен за ден на траур в памет на 27-те души, които загинаха при взрива на джамията в емирството. Над 200 пък са ранените след похищението.

       В Тунис до няколко дни около 80 джамии „проповядващи насилие“ , ще затворят врати. Властите съобщават, че повечето жертви на терористичната атака са били англичани. Въоръженият убиец е бил застрелян. Според официална информация той е бил студент без досие. Потвърдено е, че жертвите от английски произход са 5-ма, като броят на жертвите може да се увеличи.

      От тунизийски, германски, белгийски, френски произход и поне един ирландец са били сред жертвите на терористичната атака, която е дело на Ислямска държава. 36 души са ранени, съобщават още официалните власти.

      Това е втората атака срещу туристи в Тунис от Март насам, когато активисти убиха 22-ма души, предимно чужденци в музеят Бардо.

      На конференция в Тунис, Хабиб Есид съобщи, че някои джамии извън контрола на правителството, които са разпространявали пропаганда и насилие,ще бъдат затворени.

      Междувременно много тунизийци задават въпроса, защо по-стриктни мерки на сигурност не са били взети след атаката в музея Бардо.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ