петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАД 500 ПОСТРАДАХА В ТАЙВАНСКИ АКВАПАРК

      Трагичен инцидент в Тайван – повече от 500 души са ранени, след експлозия в аквапарк в град Синбей. Десетки от пострадалите са в критично състояние, с повече от 40% изгаряния. Свидетели на трагедията я определиха като “ад на земята”. Заради полепнал цветен прах по голите тела на хората, те са пламнали за секунди като факли.

      В аквапаркът се е провеждал фестивалът на цветовете Color Play Asia, а инцидентът е станал в 20:30 часа местно време.
      Трагичният инцидент се е разгиграл толкова бързо, че мнозина от хората на фестивала дори не са разбрали, че това не са пироефекти, а експлозия.
      Информационните агенции съобщава, че близо 1000 души са танцували на обособена сцена на аквапарка, намиращ се в предградията на Тайпе. Между облечените по бански хора се разпръсква цветен прах, за да създава атмосфера. И изведнъж всичко пламва.
      Предполага се, че прашецът се е възпламенил от топлината на прожекторите. Много от пострадалите са с дихателни затруднения, защото са погълнали прах. Пострадалите са откарани в 38 болници, като поне 180 от тях са с опасност за живота. Две млади жени са получили повече от 80 процента изгаряния.
      Имало е хора, които са скачали във водата, за да се спасят. По-късно са пристигнали спешни екипи, които трудно са си пробивали път до пострадалите.
      Голяма част от пострадалите са изнесени върху импровизирани носилки, направени от пояси. Повечето от присъстващите са около 20 годишни, някои дори и по-млади. Много от посетителите на парка сами откарват своите близки в болница.
      На сутринта след инцидента, следите от кръв са навсякъде. Аквапаркът е затворен, а властите продължават да разследват причината за трагедията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ