неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      В СУНГУРЛАРЕ ИЗБУХНА БОМБА

      Избухна взрив в училище СОУ „Христо Ботев“, Сунгурларе. Там се обучават 700 деца. Няма информация за жертви и пострадали, установено е, че сградата е била празна.
      Тази сутрин е получено е съобщение в ОДМВР – Бургас за задействано взривно устройство в Сунгурларе. Оказва се, че сигналът бил подаден от служител от охраната на училищетото, който е идвал на работа и е видял няколко счупени стъкла на фасадата на училището.
      Местни жители съобщават, че са чули шум към 04:00, който оприличават на взривена пиратка. След извършен оглед е установено, че от взрива са счупени две стъкла и една прозоречна врата на тераса.
      ОД съобщиха на МВР – Бургас, че няма пострадали. Веществени доказателства са иззети и е образувано досъдебно производство.
      Директорът на училището – Николай Русев се изказа по въпроса, като коментар пред „Фокус“, той изтъкна, че самоделната бомба е била умишлено хвърлена на терасата на директорския кабинет. По думите на директора, щетите не са големи и ще бъдат поети от застрахователното дружество. Учебните занятия са се провели, с изключение на последните два часа от първа смяна. Учениците са били освободени, за да могат властите да извършат необходимите следствени действия.
      Служителите на Районно управление – „Полиция“, Сунгурларе продължават да работят по случая.

      Източник: dariknews.bg

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ