събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДАВАМЕ 100 МЛН. ЗА ПЛАНА „ЮНКЕР“

      Страната ни ще внесе 100 млн. евро за проекти, финансирани по линия на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ). Той беше предложен от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и е в размер на 315 млрд. евро.
      Вноската ще бъде направена чрез съфинансиране на проекти, одобрени от Българската банка за развитие.

      Според заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева, която отговаря за бюджета и човешките ресурси това решение прави България една от първите страни, които ще се включат в Инвестиционния план за Европа. Тя очаква, че по този начин страната ни ще постигне значителен мултипликационен ефект от тези 100 милиона евро чрез участието си в Инвестиционния план ще увеличи значително частните инвестиции в икономиката ни.
      Припомнямяме, че фондът стартира с финансиране от 16 млрд. евро от европейския бюджет и 5 млрд. евро от Европейската инвестиционна банка и ще стартира през септември. Страната ни е осма поред, която обявява участие в него.
      Германия, Франция и Италия ще се включат във финансирането на фонда с по 8 млрд. евро. Испания ще участва с 1,5 млрд. евро, а Люксембург – с 80 млн. евро.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ