понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      ДАВНОСТТА НА ОТПУСКИТЕ МОЖЕ И ДА НЕ ОТПАДНЕ

      Въпреки решението на Социалната комисия на НС от 17 юни тази година, е възможно давността от две години за платения годишен отпуск да не отпадне. Това смята вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов. На тази дата по предложение от председателя на комисията д-р Хасан Адемов (ДПС) комисията реши давността да отпадне. Министерството на труда подкрепи предложението. Идеята се изразява в следното – ако давностният срок отпадне, това означава, че работещите ще могат да си ползват старите отпуски, докато им се прекрати трудовият договор с настоящия работодател.

      За съжаление на това предложение се противопоставиха депутатите от ГЕРБ. Според тях имало достатъчно гаранции в приетите от комисията текстове, че работникът ще ползва отпуска си в рамките на тези две години.

      Първоначалните намерения бяха измененията в Кодекса на труда да минат на второ четене още на 25 юни, четвъртък. Изненадващо обаче народните представители разместиха дневния ред и те се оказаха чак 15-а точка в него. Това означава, че гласуването в пленарната зала ще бъде тази седмица, най-рано в сряда.

      Основните аргументи на КНСБ по същество се съдържат в нарочно становище и предложения отправени до комисията по труда и социална политика, а преди това и в становището предоставено при обсъждане на съответните проекти в НСТС.

      Източник: Кросс

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ