петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      141 ЖЕРТВИ В САМОЛЕТНАТА КАТАСТРОФА В ИНДОНЕЗИЯ

      Жертвите на самолетната катастрофа в Индонезия са най-малко 141. Това заяви говорител на полицията в Медан, цитиран от световни агенции, предаде БТА.
      По-рано беше съобщено за 12 души екипаж и 101 пътници на борда на машината, сред които семейства на военни. Сред жертвите има най-малко едно дете. Все още не е установено кои от загиналите в катастрофата в жилищния район на остров Суматара са военнослужещи и техни близки и кои са местни хора, покосени от падналия самолет.
      Припомняме, че вчера следобед военнотранспортният самолет „Херкулес“ С-130 се разби в жилищен квартал две минути след излитане от местната военна база. Очевидци разказват, че летателната машина е паднала над покрива на хотел в Медан. При катастрофата самолетът е ударил няколко жилищни сгради и автомобили. На мястото на инцидента е избухнал силен пожар.
      Най-вероятната причина за катастрофата е техническа неизправност. Малко преди фаталния инцидент, пилотът е поискал разрешение за връщане обратно към военната база, заради проблем в машината.
      Медан е третият по големина град в Индонезия. Това е вторият такъв инцидент за последните 10 години. При подобна катастрофа отново в жилищен района на града загинаха 143-ма души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ