петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ?

      Пентагонът публикува новата си военна стратегия, според която Русия, Иран и Северна Корея са основните противници на Съединените американски щати. Трите държави дори са определени като още по-голяма опасност от екстремистките групировки ИДИЛ и талибаните. По думите на политическия анализатор Браян Бекер от антивоенната американска организация Answer Coalition, чрез стратегията си от Пентагона се опитват да внушат, че вече губят своето лидерство по отношение на военните технологии. По този начин според Бекер военните искат да възбудят определни обществни нагласи в подкрепа на политиката за превъоръжаване.

      Най-неочакваното в новата военна стратегия на пентагона, е че за разлика от доклада от 2011 година, където Русия едва се споменава, сега Руската федерация се определя, като основния противник на щатите. Според Бекер написаното в стратегията на Пентагона по скоро има политически характер към американското общесто, отколкото да е сигнал за реална опасност.

      Американците казват, че няма пари за болниците, за училищата и за много други жизнено важни социални програми. За да се отклони вниманието от тези проблеми, обаче военните започват да пропагандират внушението, че техните противници са станали по-силни и че САЩ губи воения си потенциал. Бекер пояснава, че точно по този начин е действано и през 1950 година, за да се получи общественото одобрение, че модерното въоръжение е най-главния приоритет на Америка.

      На политически език, новата стратегия на Пентагона, показва че Щатите се опитват да покажат, че едва ли не са в отбранителна позиция и така искат да  внушат, че ако не започнат ново превъоръжаване, в един момент може да се превърнат в жертва на външна агресия. В случая се търси общественото одобрение и бюджета на военните да бъде увеличен, пояснава Бекер.

      Според Браян Бекер, САЩ вече разбират, че мечтата им за хегемония над света вече се е превърнала в недостъпна цел, тъй като вече и Русия започва да отстоява своите интереси. Във Вашингтон виждат, че Русия, Китай и Иран, както и много други държави, включително и Южна Африка, Бразилия и Индия, не искат да са под хемомонията на САЩ – коментира още Бекер. Информацията е на РИА – НОВОСТИ

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ