неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      ВЕЖДИ РАШИДОВ ДАРЯВА ИКОНА НА ПОДПАЛЕНИЯ ПАРАКЛИС

      Министърът на културата Вежди Рашидов лично ще предаде икона на Свети Георги на умишлено подпаления параклис над Сопот при предстоящото си посещение на 9 юли. „За мен това е вандалски акт и кощунство – да поругаваш параклис, молитвен дом, е не само престъпно деяние, но и голям грях, изумявам се и какъв човек трябва да си, за да извършиш това злодейство, да унищожиш религиозни символи“ – коментира още Вежди Рашидов, цитиран от пресцентъра на Министерство на културата.

      Вчера десетки икони бяха унищожени, след като неизвестен извършител ги свали от стените, струпа ги в центъра на параклиса и ги подпали. Подпалвачът още се издирва като по закон го заплашват до 3 години затвор.

      От Главното мюфтийство на мюсюлманското изповедание в България разпространиха и своето становище, в което остро осъждат вандалския акт.

      В съобщението се казва още, че „посегателството, насочено срещу мюсюлмански и християнски религиозни светини, е клин в демократичното развитие на страната ни“.
      През последните години често са се случвали подобни вандалски актове над джамии и църкви, припомнят още от Главното мюфтийство.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ