петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ХИЛАРИ КЛИНТЪН: КИТАЙ КРАДАТ ИНФОРМАЦИЯ ОТ САЩ

      Кандидатът за президент на демократическата партия Хилари Клинтън обвинява Китай, че са откраднали правителствена информация и търговски тайни от САЩ.
      Тя директно атакува народната република като заяви, че са опитали да проникнат във всички възможни системи на Америка. Клинтън призова за бдителност.

      Припомняме, че през юни тази година, американски правителвтвени агенции станаха жертва на огромно изтичане на информация, което постави сигурността на около 4 милиона служители под риск. Властите още тогава набедиха Китай за един от основните заподозрени в грандиозния скандал. Източно азиатската държава отрече обвиненията, наричайки ги „необосновани“ и отвърна, че в миналото системта им също е ставала обект на кражба на информация.
      В реч на официално събитие в Ню Хемпшир, Клинтътн е излязла с твърдението, че Китай са откраднали тайни от защитени доставчици и са се добрали до огромна база държавни данни, всичко с цел извличане на евентуални ползи. Тя добави, че иска да види страната да напредва по мирен начин, но междувременно САЩ трябва да бъде нащрек.
      Военните сили в Китай се разрастват с много бързи темпове и по последна информация създават много нови военни инсталации. Това поставя под заплаха държави, с които Америка е в добри отношение, а Китай не, като например Филипините, добави още претендентът за предстоящите президентски избори.
      Републиканските кандидати за президенткия пост използваха момента с кибер атаките, за да разкритикуват администрацията на настоящия държавен глава Барак Обама, наричайки я некомпетентна.
      Междувременно кандидатът на демократите Мартин О’Мали е призовал за по-голямо финансиране на виртуалната защита.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ