понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОДЪЛЖАВА РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ АКУШЕРКАТА ОТ „СОФИЯМЕД“

      Продължава разследването срещу акушерката Емилия Ковачева от болница „Софиямед“, която преди няколко месеца преби почти до смърт новороденото момиченце Никол. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура.

      Ковачева е в ареста още от април с наложена мярка за неотклонение от Софийският апелативен съд. От правната институция съобщиха, че разследването е в срок, а главният прокурор не разрешава да бъдат изнесени данни от него.
      Според адвокатът на Ковачева, тя не е имала за цел да убие бебето, а го е удряла, за да го успокои. Защитникът на акушерката отправи укор към обвинителите, че са се повлияли от медийния натиск и са повдигнали грешно обвинението в опит за убийство.
      Припомняме, че инспекцията по труда установи нарушения в „Софиямед“, относно работното време на служителите. За периода януари-март 2015 Ковачева 20 пъти е работила по две последователни смени, без да й е осигурена задължителната по закон почивка от 12 часа между тях. Извънредният труд, който е положила възлиза на 220 часа само за тези три месеца. Допустимото по закон ненормирано работно време не бива да надвишава 150 часа годишно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ