понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРЕМАХВАНЕТО НА ИСКРОВ ОТ БНБ ПРЕЗ 2009 Е САБОТИРАНО ОТ ЕДИН ЧОВЕК?

      Кризата с Корпоративна търговска банка е грешка на Иван Искров. В тази своя позиция беше категоричен бившият финансов министър Симеон Дянков. По негови думи гуверньорът на централната банка е имал задача да се справи с банковата стабилност в страната.
      Дянков допълни още, че са водени неколкократни спорове с управителя на БНБ относно финансовите институции и тяхното съхраняване. Опити е трябвало да бъдат направени още през 2006, 2008 и 2009 г, добави още Дянков.
      По думи на ексминистъра преизбирането на управител на БНБ е вървяло до последния ден, когато друг човек е бил предложен и е трябвало да се гласува за гуверньор. Предложението на правителството е било с име Калин Христов. Това назначение обаче така и не се осъществява. Причината – значима фигура, извън властта, е успяла да направи промяна в последния момент. Дянков не съобщи кое е името, повлияло за поврат на вота, но беше категоричен, че това не е натиск от Европа или от тогавашния кабинет на ГЕРБ. „Ако се върне лентата назад кои бяха активните хора в парламента от 2009 г, които не са от правителството, ще стане ясно коя е фигурата“, заяви още Дянков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ