събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      10 ГОДИНИ ОТ АТЕНТАТИТЕ В ЛОНДОНСКОТО МЕТРО

      Вчера се навършиха 10 години от кървавите атентати в Лондон, при които загинаха 52 души, а над 700 бяха ранени. И днес заплахата от терористични нападения остава.

      С минута мълчание в часа на атентатите Великобритания се поклони пред жертвите на кървавите терористични нападения. Хиляди жители на Лондон се събраха в „Хайд Парк“, където се намира мемориалът, изграден в тяхна памет. Премиерът Дейвид Камерън и кметът на Лондон Борис Джонсън положиха венци в памет на жертвите. Възпоменателна служба беше проведена в катедралата „Сейнт Пол“, на която присъства и премиерът. Дни преди годишнината на много места в столицата беше отдадена почит към жертвите. Срещите на оцелелите с техните спасители бяха едни от най – трогателните.

      Премиерът Дейвид Камерън заяви, че на този ден си припомняме, че заплахата е напълно реална и опасност ни грози всеки ден. Преди всичко обаче изпитваме състрадание към семействата на жертвите и почитаме паметта на тези, които загубихме преди 10 години, допълни още министър-председателят.

      Въпреки постоянните заплахи от представители на „Ислямска държава“, службите за сигурност във Великобритания твърдят, че са подготвени и предотвратяват в зародиш новите терористични атаки.

      Припомняме, че на 7 юли 2015 година в Лондон четирима атентатори – самоубийци се взривиха на различни ключови места от лондонската транспортна мрежи, и то в най – натоварения момент от сутрешния трафик. Три бомби избухнаха почти едновременно в три метрокомпозиции в 8:50 часа местно време. Час по – късно четвърта бомба избухна в двуетажен лондонски градски автобус.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ