събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ ОТНОВО С КРЕДИТ…НА ДОВЕРИЕ ДО ПЕТЪК

      Гърция с още един шанс. За пореден път срещата на върха на страните от Еврозоната приключи без резултат, след като Атина се яви неподготвена на „изпита“ на Брюксел.
      Въпреки това южната ни съседка получи шанс за „поправителна сесия“ в петък, на която трябва да убеди своите партньори, че заслужава „отпускане на каишката“ относно дълговете си.
      Ако и тогава тя не се представи с план за оздравяване, страната ще бъде подложена на премахване от еврозоната. Следващата среща на съюза е насрочена за неделя, когато би трябвало съдбата на Гърция най-после да бъде решена.
      ЕК е готова за оказване на хуманитарна помощ, съобщи председателят Жан-Клод Юнкер, предаде БТА.
      Юнкер отвърна на обръщението на финансовия министър Янис Варуфакис, който нарече комисията „терористи“, като заяви „Кои си мислят, че са те и кой мислят, че съм аз“.
      Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че черен сценарий не е изключен, като допълни, че всички в еврозоната искат постигане на консенсус, без ощетени от двете страни. По негови думи ако преговорите бъдат прекратени – сценарий, който изглежда все по-реален, е възможен банкрут и срив на банковата система на Гърция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ