събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВСС СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ТРАНСМИСИЯ НА ТЪРГОВИЯТА НА ДЕЛА

      Без Висшият съдебен съвет корупцията в съдебната власт е невъзможна, е категоричен правосъдния министър Христо Иванов, който беше гост студиото на Нова телевизия. Според него спъването на конституционните промени, които имат за цел да реформират ВСС, като намалят неговия числен състав и мандат, се извършва от това политическо лоби, което не иска да изпусне своите лостове с които управлява съдебната система

      Според Иванов  казаното пред Висшия съдебен съвет миналата седмица от сегашния председател на Софийския градски, е конкретно доказателство, че съдебната система може да бъде контролирана отвън.

      „Системата за случайно разпределение на делата може да бъде контролирана извън съда – два пъти го каза” – припомни Иванов и продължи, че във Висшият съдебен съвет не последва никаква реакция, защото знаят и го знаят защото това е четвъртия път, в който това нещо се казва в тази зала – беше категоричен министъра на правосъдието Христо Иванов.

      На въпрос, къде е командния център, Иванов беше лаконичен и заяви, че на това трябва да отговори прокуратурата.

      По отношение на отхвърления вчера текст свързан с предлаганите конституционни промени, Иванов призова да малко да се изчака, за да се види дали в народните представители ще надделее отговорността или или интересите на запазването на блатотот в съдебната ни система. – В този парламент за съжаление аргументите няма да надделеят и това се видя вчера, допълни правосъдния министър.

      „Тези хора получават много повече от пари, те получават безнаказаност. Те получават възможност ако си в играта, ако знаеш с кой да се спазариш да получиш тотален имунитет от наказателно преследване.“ – уточни правосъдният министър Христо Иванов

      В момента в българските затвори има само 16 души осъдени за престъпления свързани с корупция. Това са дребни подкупи, дребни мишкувания. Няма нито един и това е не само сега, български политик, български едър държавни или  икономически играч, който да е влязла в затвора и да е получил присъда за корупция. Тази страна е разрушена от корупция.

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ