събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      МВР ЩЕ ИЗПОЛЗВА ФИРМИ И ОРАНИЗАЦИИ ЗА ТАЙНИ ОПЕРАЦИИ

      Вътрешното министерство ще има възможността да използва фирми и неправителствени огранизации като прикритие за тайни операции. Същите правомощия има ДАНС от 2009 година. Това стана възможно с промени внесени от Народното събрание в специалния закон на министерството. Поправката беше направена по заобиколен път и без много шум около нея.

      Новите разпоредби в закона гласят, че МВР ще може да извършва операции и издирвателна дейност, като създава и използва юридически лица с нестопанска цел или търговски дружества за разследвания, в които да участва служител под прикритие. До момента в закона пишеше, че МВР може да извършва оперативно – издирвателните си дейности, чрез „специфични явни и неявни способи и средства“.
      Поправката в закона беше направена, чрез заключителните разпоредби в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, посветен на еврорегламент за контрола върху износа и транзита на оръжие. Направена беше и промяна в Закона за специалните разузнавателни средства, засягаща ползването на „бръмбари“ от МВР. Използването им до момента беше позволено само при контакт с контролирани лица.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ