събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      КОГО РАЗДЕЛЯ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА – ВСС ИЛИ ПРОТЕСТИРАЩИ?

      Отново протести пред сградата на Висшия съдебен съвет. На ул. „Екзарх Йосиф“ се събраха две групи с искания за оставки в съдебната система – тези на главния прокурор Сотир Цацаров и правосъдния министър Христо Иванов.
      Единият от тях беше организиран от група за обществен натиск. Участниците в него разпространиха декларация, визираща големият брой граждани, които са свалили доверието си от съдебната власт.

      На метри от групата за обществен натиск застанаха протестиращите от т.нар. „План Б“ или контрапротестиращите от вторник вечерта. Оттам настояха за оставки на членовете на Висшия съдебен съвет. Те обаче отказаха да застанат пред медиите и да обяснят защо протестират и знаят ли какви са точките в съдебната реформа? Символ на демонстрацията им беше люлката-кон Ицо, която по техни думи олицетворява „куцата“ съдебна система.

      Малко по-късно обектите на протест се появиха пред сградата на Висшия съдебен съвет. Главният прокурор беше категоричен, че няма да подаде своята оставка под натиска на протестиращите.

      Според него отговорността за съдебните недъзи е обща – на Министерството на вътрешните работи, Държавна агенция национална сигурност и магистратите.

      Иванов заяви още, че хората искат съдебна реформа, но е нормално да не знаят в какво се състои тя.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ