вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОТКРИХА 0,5 КГ. ЗЛАТО В ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА НА АВТОБУС

      Половин килограм златни накити и монети бяха намерени в охладителната система в двигателя на автобус. Нелегално превозваната пратка е открита от инспектори на митническия пункт Капитан Андреево, съобщават от митницата в Свиленград.

      Провереният автобус е с турска регистрация. Пътувал в посока от Турция за Македония. Пътниците в него не декларирали стоки и валутни ценности, но служителите на митницата отклонили превозното средство и извършили щателна проверка. Инспекторите установили, че в една от неработещите тръби за охлаждане на двигателя имало две найлонови пакетчета със златни изделия, от които 8 гривни, 25 пръстена, 11 чифта обеци, 3 медальона, 8 колиета и 10 златни монети с общо тегло 0,500 кг.
      След направена експертиза от вещо лице е установено, че бижутата са от 14-каратово, а монетите от 18 каратово злато. Общата стойност на намерената стока е 27 000 лева.
      Митническите служители са конфискували златото. На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон, а по случая е образувано досъдебно производство.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ