събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      СКАЧАТ ЦЕНИТЕ НА ОСНОВНИ ПРОДУКТИ В ГЪРЦИЯ

      От началото на седмицата цените на основни продукти в южната ни съседка скачат главоломно. С едно евро само за ден достигна цената на фрапето, чиято цена варираше от 1,50 до 3 евро.
      Според вестник „Етнос“ се увеличават цените на телешкото месо, колбасите, солта, оцета, маргарина, доматеното пюре, месните продукти, кафето, козметиката и препаратите, сладкишите, подправките, хляба за тостове и други. За ориз, макаронени изделия, сладкиши, колбаси, кафе, чай, захар и други хранителни продукти ДДС ще стигне до 23%.

      Припомняме, че в понеделник в сила влязоха промените в ДДС, договорени между Атина кредиторите, които бяха сред условията за започване на официални преговори за трети спасителен пакет. Само няколко часа след въвеждането на промените всички заведения, магазини и центрове за услуги смениха касовите си бележки.
      В циркулярно писмо на финансовото министерство се казва, че с 9% скачат и цените в ресторантите и таверните. Поскъпват „сувлакито“, кафето, закуските, бургерите, баниците със сирене, напитките и други, тъй като те вече ще се облагат с по-високата ставка на ДДС – 23%, а не както досега с 13 на сто. Така свинското шишче – „сувлакито“, скача с 0,14 евроцента и вече струва 1,74 евро, свинският дюнер поскъпва с 0,18 евроцента и се предлага за 2,18 евро, пица „Маргарита“ за вкъщи вече е 8,49 евро от 7,8 евро досега.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ