събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПОРЕДЕН ДЕН СБЛЪСЪЦИ В ТУРЦИЯ

      Пореден ден на тежки сблъсъци в Истанбул и Диарбекир. Вчера полицията е използвала сълзотворен газ и водни оръдия, за да разгони тълпата от протестиращи срещу правителствената политика в Сирия.
      Хората са недоволни от това, че правителството не прави достатъчно срещу групировката „Ислямска държава“, сочена като извършител на кървавия атентат в граничния град Суруч.
      Припомняме, че на 20 юли атентатор се самовзриви в заведение пред културен център в града. Най-малко 30 души загинаха, а 100 бяха ранени.

      На сблъсъците в Диарбекир протестиращите запалиха кофи за боклук по улиците, хвърляха камъни и бутилки със запалителна смес срещу полицаите. Силите на реда бяха принудени да използват сълзотворен газ и водомети срещу причинителите на безредиците. В града са мобилизирани допълнителни подразделения на спецчастите на бронирани машини. Съобщава се за арестувани.
      Според местните медии, обстановката постепенно се нормализира.
      Подобни сблъсъци станаха по-рано вчера в истанбулския квартал Кадъкьой, където полицията, използвайки газ и водомети, задържа няколко десетки души. Иззети са самоделни взривни устройства, запалителни бомби и огнестрелно оръжие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ