събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПАРЛАМЕНТЪТ НА ГЪРЦИЯ ПРИЕ И ВТОРОТО УСЛОВИЕ НА КРЕДИТОРИТЕ

      Парламентът на Гърция прие и второто условие на кредиторите, като рано тази сутрин гласува пакет от мерки, който обхваща правилата за справяне с фалирали банки и мерки за продажбата на търг на имущество на длъжници. Това е второто условие  на  кредиторите от еврозоната и МВФ,  за да може Гърция да получи нов заем от 86 милиарда евро, като част средствата трябва да покрият старите дългове на държава към същите кредитори.

      Първото условие, което миналата седмица гръцките депутати приеха, се отнасяше главно до повишаването на данъците и бюджетна дисциплина. Припомнямe, че на проведения референдум гръцкия народ категорично отхвърли исканията на кредиторите, но няколко дни по-късно гръцките депутати въпреки всичко приеха условията за нов заем. Решението на депутатите предизвика масови безредици в Атина, бунт имаше и в самата управляваща партия Сириза и реално предложението беше прието с гласовете на опозицията.

      Документа, който гласуваха рано тази сутрин гръцките депутати, беше приет с 30 гласа за, 63 против и петима въздържали се.

      Късно снощи десетки хиляди гърци в различни градове на страната се включиха в протестите срещу новите икономически мерки, които парламентът прие. Протестите бяха организирани от леви и синдикални формации. Само в Атина на площад Синтагма се събраха около 10 000 души.

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ