вторник, 24.09.24
9.6 C
София
12 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПОЧНА ДЕЛОТО СРЕЩУ ФИРМАТА НА АСАНСЬОР – УБИЕЦ

      Делото за трагедията с асансьор, при която жена загина, а друга беше тежко ранена, започна днес в Софийски градски съд. Припомняме, че инцидентът стана през август миналата година в жилищна сграда на бул. „Цариградско шосе“. Кабината на асансьор падна в шахта, докато в него са се возили две жени Цветелина Радунчева и Мария Ваклинова. Радунчева загина, а Ваклинова беше тежко ранена.
      На делото се появиха 4-мата подсъдими, обвинени в причиняване на смърт поради непредпазливост, заедно с техните адвокати- асансьорният техник от „ТП Витоша лифт“ Цветан Цветанов, както и служителите на фирмата Сергей Цветков, Петко Петков и Диян Дървенски. Те отказаха да коментират случая и по съвет на адвокатите си не направиха изявления пред камерите.
      Там беше и оцелялата в трагедията Мария Ваклинова, заедно с адвокати, представляващи Мина и Боян Радунчеви – роднини на загиналата в асансьора жена.
      На предварителното изслушване стана ясно, че потърпевшите в инцидента искат парични обезщетения за над 200,000 лева. От защитата на обвиняемите беше изразено възражение гражданските искове да бъдат разглеждани съвместно.
      Делото трябваше да започне още през април, но тогава съдът отложи процеса, защото двама от подсъдимите, се явиха без адвокати. Днес беше проведено само заседание за предварително изслушване.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ