петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОРЕДЕН СЛУЧАЙ НА МЪРТЪВ ДЕЛФИН

      През последните три седмици всеки уикенд на плажа „Корал” в Община Царево се появява по едно малко убито делфинче. За това сигнализира екоактивистът Атанас Русев от инициативата „Да запазим Корал“.

       Според него нехайството, безхаберието и липсата на отговорност на редица държавни институции са причината за мъртвите делфини. Той добави, че липсва контрол върху лодките и рибарите, които са основните убийци на животните всяка година. Според Руев в държавата няма контрол, няма ред и няма институции, които да спрат избиването на животните.

      Инженер Георги Лалчев, кмет на Община Царево, сподели, че никой не подкрепя подобни деяния и не желае избиването на делфините. Той добави, че за да бъде повдигнато конкретно обвинение, първо трябва да има доказателства.

      Около 25 мъртви делфини са открити по българското Черноморие от началото на година досега. По тях не са открити следи от насилие. Според специалистите броят на изхвърлените от морето бозйници не е голям като се има предвид бързо нарастващата им популация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ