събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОКУРАТУРАТА ВНЕСЕ ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ СРЕЩУ ХРИСТО БИСЕРОВ

      Вчера прокуратурата е внесла в Софийския градски съд коригирания обвинителен акт срещу бившия заместник-председател на парламента и ДПС Христо Бисеров.
      Това е вторият опит на държавното обвинение да изпрати на съд Бисеров. През месец май делото беше прекъснато и върнато в прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част.
      Припомняме, че разследването срещу ексдепутата започна в края на 2013г. След като ДАНС подаде сигнал до държавното обвинение. Един ден по-рано преди прокуратурата да заяви, че започва досъдебно производство, Христо Бисеров напусна всички постове, на които заемаше длъжност. Депутатът получи обвинение за това, че през 2012г. в декларацията си пред Сметната палата не е оповестил, че притежава банкови сметки в Швейцария. Другото повдигнато обвинение срещу него е за пране на пари за периода 13.12.2012г. – 21.02.2013г., в което е извършил финансови операции със сумите 314 529 щатски долара и 117 192 евро.
      Заедно с Бисеров обвиняем е и неговият доведен син Ивайло Главинков за това, че в същия период по банков се сдобил с преведените от депутата от ДПС суми.
      Христо Бисеров напусна парламента и партията на 3 ноември 2013г.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ