събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      АТАКИ СРЕЩУ ЦЕЛИ НА ПКК И В ТУРЦИЯ

      Изтребители започнаха да обстрелват цели на Кюрдската работническа партия ПКК не само в северната част на Ирак, но и в самата Турция.
      От генералния щаб на турската армия съобщиха, че два самолета на Турция F-16 са бомбандирали най-малко три вероятни цели в югоизточната провинция Ширнак. За съжаление не се уточнява името на тази група, но по всяка вероятност става дума за Кюрдска работническа партия ПКК, която е незаконна в Турция. Предполага се, че самолетите са обстрелвали две позиции със зенитни оръжия, както и позиция с минохвъргачка в планините Дюгюн. От турския генерален щаб заявяват, че са взели мерки, след като е била нападната жандармерията от предполагаеми членове на ПКК. Същевременно от Турция са започнали нови нападения срещу цели на групата в Северен Ирак.
      Припомняме, че срещата, която има за цел да разисква сигурността, се провежда по искане на Турция след самоубийствения атентат миналата седмица в турския град Суруч, където загинаха 32 души. След него последваха военни действия от страна на Анкара срещу „Ислямска държава“ и Кюрдската работническа партия (ПКК), което създаде допълнително напрежение и доведе до край на тригодишните мирни преговори с кюрдските сепаратисти.
      Въпреки че съюзниците на Турция от Североатлантическия съвет подкрепиха борбата срещу тероризма, те също така окуражиха турците да продължат мирните разговори с кюрдската партия, заради опасения от влошаване на ситуацията в Средния Изток.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ