събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ РАЗГЛЕДА МЯРКАТА НА ГЕРМАН КОСТИН

      Магистратите разгледаха мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита. На влизане в залата 51-годишният руски бизнесмен остана безмълвен.

      Защитата остана на позицията, че обвиняемият няма нищо общо с извършеното престъпление. По думи на адвоката на задържания Капка Гергинова, ДНК-то, намерено върху хавлията, с която беше увит малкия Никита, не е достатъчно доказателство, сочещо, че извършителят на деянието е именно Костин.
      По нейни думи разпечатката от мобилните оператори, изискана към прокуратурата, относно проведените в интервала на престъплението разговори от арестувания, така и не е предоставена на съда. Така защитата достигна до извода, че данните на полицията за пребиваването на Костин на мястото на убийството, са недостоверни и недоказани.
      По нейни думи това, че Никита и майка му са живели в апартамента на обвиняемия, не е фактор, който трябва да се вземе под внимание и да бъде достатъчен мотив за извършеното деяние.
      Припомняме, че тялото на малкия Никита беше открито разчленено в куфар край Пасарел на 20 март. Две седмици по-рано бяха намерени части от трупа на неговата майка – Ана Леонтиева край Приморско. За нейното убийство все още няма задържан.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ