неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПАТРИК ИСКА ДА БЪДЕ ОПРАВДАН, АЛЕКСАНДЪР: СЪЖАЛЯВАМ!

      10 дни след побоя на 3-годишния Христо Велински от двамата 18-годишни младежи – Александър Донов и Патрик Първев, съдът разгледа мярката за неотклонение „задържане под стража“.
      Защитниците на двамата подсъдими поискаха по-лека мярка заради липсата на криминално минало и по техни думи – неоснователното твърдение, че обвиняемите могат да повторят извършеното, при излизане на свобода. Адвокатът на Патрик беше категоричен, че младежът не е имал постоянен контакт с детето и неговото участие в деянието е нищожно. Като друга причина за освобождаване на 18-годишния Първев беше изтъкната причината, че здравословното му състояние е лошо, както и че той е единствено свидетел на нанесения побой.
      Патрик подкрепи искането за по-лека мярка и поиска да бъде оправдан.
      Защитникът на Александър Георги Георгиев пък заяви, че двамата са действали без умисъл и потвърди желанието за смекчаване на наложеното задържане под стража.
      Донов отново заяви, че съжалява и подкрепи думите си със сълзи.
      Припомняме, че на 20 юли малко преди полунощ, в УМБАЛ „Пирогов“ беше приет по спешност и опериран 3-годишния Христо. Момченцето е било оставено на грижите на Александър Донов от майка си – Невена Велинска. В хода на разследването става ясно, че върху детето е нанасян системен физически тормоз, който завършва във въпросната вечер с черепно-мозъчна травма.
      Според доказателствата, събрани дотук, за състоянието на малкия Христо сигнализира съседка, която се обажда за спешна медицинска помощ на адреса, на който живее 3-годишното момченце. По думи на Патрик обаче това не е вярно и позвъняването на 112 е извършено от него.
      Съдът не прие мотивите на защитата за отправените жалби и констатации.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ