понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      ФЕСТИВАЛЪТ „СОФИЯ ДИША“ СЕ ЗАВРЪЩА В ПЕТТЕ НЕДЕЛИ НА АВГУСТ

      Фестивалът „София диша“ ще резервира 5 столични улици за пешеходци в петте недели на август. Днес организаторите му от едноименната фондация и от столичната община дадоха пресконференция, на която обявиха програмата на „София диша 2015“.

      Това е 6-то издание на инициативата, която временно затваря улици за автомобилния трафик и ги превръща в място за срещи на гражданите, представяне на предприемачески и артистични инициативи и занаятчийски базари.

      Организаторите отправиха покана за всички тематични недели, като на 16 август на ул. „Ангел Кънчев“ са поканени съвременни писатели, сред които ще участва и Йордан Радичков внук, а на 30 август ул. „Оборище“ ще приюти музиканти и танцьори, а Константин Кучев, завършил Музикалната консерватория, ще направи импровизации на сцена. От Фондация „София диша“, заедно със Столичната община ще проведат социологическо проучване сред публиката на фестивала, за да определят в каква посока да поеме занапред.

      Амбицията е улиците на столицата да се превърнат в подбрандове на големия бранд София като културна столица на България и фестивалът да става все по-мащабен като в него участват все повече творци и изпълнители

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ