неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      АРАБСКАТА КОАЛИЦИЯ РАЗПОЛАГА 3000 ВОЙНИЦИ В ЙЕМЕН

      Сухопътни сили от 2800 проправителствени войници, придружени с танкове и бронетранспортьори, се насочиха към контролирана от хутите военна база в Йемен, след като въздушните удари на водената от Саудитска Арабия коалиция прочистиха пътя им.
      Основният лагер на хутите е в южната част на страната е военната база ал-Анад, разположена северно от пристанищния град Аден.
      Съюзническите бойци са установили контрол над западния портал на ключовата база, информират представители на арабската коалиция. Представителите на хутите съобщават, че базата е под техен контрол на фона на случващите се ожесточени боеве, придружени от непрекъснати въздушни удари на арабската коалиция. Представител на йеменската армия обяви, че йемеските сили, които са лоялни на президента в изгнание Хади, са потърсили помощ от страните в коалицията по операията Ал-Анад. Сухопътните сили се състоят от саудитски специални части, разузнаване и логистичен персонал, които са подкрепяни от персонал и оборудване от Обединените Арабски Емирства и обучени йеменски бойци.
      Припомняме, че преди няолко дни САЩ доставиха на Йемен жито за 21 хиляди долара, което може да изхрани повече от 1 милиона души за два месеца . Количеството на зърно достига 35 хиляди тона, което ще бъде смелено на брашно и ще бъде разпределено за прехрана по програма на ООН. Статистиката сочи, че близо 13 милиона души изпитват недостиг на храна, а броят им значително се е покачил с 2,3 милиона от началото на саудитските въздушни удари срещу бунтовниците през март.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ