неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ЗАПЛАШИ АНГЕЛА МЕРКЕЛ И ГЕРМАНИЯ

      Терористи от ИД заплашиха във видеобръщение германския канцлер Ангела Меркел и предупредиха, че предстоят атентати в Германия.
      Това е първото видео, в което се отправят директни заплахи към канцлера Ангела Меркел. В него говорят двама мъже на чист немски. Единият е австриец, който според различни статии в пресата е идентифициран като Мохамед Махмуд, а другият е германски джихадист, който се представя като Омар-ал-Алмани, предаде БНР.
      „О, Меркел, ти, мръсна кучко, ние ще си отмъстим за поругаването на пророка. Ще си отмъстим за проливането на кръвта на мюсюлмани в Афганистан“, казва Мохамед Махмуд.
      Те заплашват и Германия с атентати за „пролятата в Афганистан кръв на мюсюлманите“. Германската армия има ангажименти в Афганистан.
      Германия е заплашена и заради подкрепата й за кюрдските бойци срещу „Ислямска държава“. В края на видеото двамата ислямисти призовават към избиване на всички неверници: „Вземи нож и заколи неверник. Те са кучета“, казват двамата.
      Видеозаписът се разпространява от клона на „Ислямска държава“ в Хомс. В края му се показва екзекуцията на двама неидентифицирани мъже, извършена в руините на древния град Палмира, които бяха завзети от джихадистите през май.
      Според експерти поне 600 души от Германия са се включили в редиците на „Ислямска държава“. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ